látogató számláló

Ajánló

Hippokrampusz

Itt is megtalálsz!

Friss topikok

Ennyien vagytok!

A szerzői jog kalózainak nyomában

2011.04.23. 14:51 kiskrampusz

Az UNESCO 1995-ben nyilvánította a könyv és a szerzői jog világnapjává április 23-át.A szerzői jog manapság igen felkapott téma, melynek kapcsán néhány napja jelent meg Bodó Balázs A szerzői jog kalózai című könyve. Bár manapság leginkább az internetes kalózkodásról hallunk, de a jelenség közel sem új keletű: egyidős a könyvnyomtatással.

A könyv arra keresi a választ, hogy a fájlcserélő hálózatokat használók milyen szerepet töltenek be a kulturális ökoszisztémában. Kiderül hogyan lesznek a tengeri kalózokból a szerzői jog emblematikus figurái és  milyen párhuzamok vannak közöttük. Megismerkedhetünk a szerzői jog történetének néhány kulcsmozzanatával és  a könyvnyomtatással egyidejűleg megjelenő szerzői jogi kalóztól a digitális kor P2P kalózáig.

Mitől vár­ha­tó a mai, in­ter­ne­tes kalóz prob­lé­ma meg­ol­dá­sa? Egy­ál­ta­lán, ez-e az a prob­lé­ma, amit meg kell ol­da­nunk?
 

A könyv papírváltozatban és elektronikusan is megvásárolható, de akár ingyenesen is beleolvashatsz.

  


szólj hozzá: A szerzői jog titkos élete 1

A bejegyzés trackback címe:

https://hippokrampusz.blog.hu/api/trackback/id/tr942849750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása