látogató számláló

Ajánló

Hippokrampusz

Itt is megtalálsz!

Friss topikok

Ennyien vagytok!

Einstein világhírű fotójának története

2011.05.10. 13:40 kiskrampusz

Einstein egy név, egy ember, mely egyet jelent a zsenialitással és a tudománnyal! Íme, egy érdekesség, egyetlen pillanat, mely megváltoztatta a róla alkotott képet! A világ egyik legnagyobb géniuszának legismertebb fényképe, az a bizonyos nyelvnyújtogatós fotó!

 A fotó rövid története: A mára világhírűvé vált kép 1951. március 14-én , Einstein 72. születésnapján készült,a Princeton Egyetemi Klubban tartott születésnapi ünnepség után. Egész Amerikából fotósok és újságírók hada utazott erre az alkalomra a városba. Az ünnepség után Einstein és az Aydelotte házaspár (Frank Aydelotte, 1921-1945 között az Institute for Advanced Study igazgatója volt) az autójukhoz sétáltak, miközben fotóriporterek hada volt a nyomukban. A fáradt Einsteinnek már nem volt kedve velük beszélgetni és pózolni, így gyorsan beszállt az autóba. A fotósok tovább zaklatták "Kérünk egy mosolyt felkiáltással!". Einstein pedig mosoly helyett ezzel a nyelvnyújtással lepte meg az újságírókat. Bár számos fotós tülekedett az autó körül, a világhíressé vált pillanatot csak az UPI fotósának, Arthur Sassenak sikerült lencsevégre kapnia. Az általa készített eredeti fényképen még az Aydelotte házaspár is látszódott, de később állítólag maga Einstein volt az, akinek annyira megtetszett a fotó, hogy a vágott verziót elkezdte küldözgetni barátainak üdvözlőkártyaként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Einstein munkássága az atomfizika és a kvantumfizika terén megváltoztatta a világot, ez a kép pedig megváltoztatta a világ véleményét Einsteinről, akik addig csak a géniuszt látták benne. A fotó egy emberi, mulatságos és hóbortos zseniként mutatja be Einsteint.

A Sonyt is megihlette a fotó olyannyira, hogy készítettek egy reklámot is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hippokrampusz.blog.hu/api/trackback/id/tr552892921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hitomi 2011.05.11. 23:35:34

klassz post! nagyon tetszett :)
a kisöreget pedig nagyon bírom. igazi zseni volt.
süti beállítások módosítása