látogató számláló

Ajánló

Hippokrampusz

Itt is megtalálsz!

Friss topikok

Ennyien vagytok!

Egy a 7 milliárdból

2011.03.02. 10:46 kiskrampusz

Idén meghaladja a Föld lakossága a hét milliárdot, ebből az alkalomból a National Geographic magazin egy hét részes sorozatban foglalkozik a népesedés problémáival és lehetséges megoldásaival.


 

Bár az utóbbi időkben a népességnövekedés üteme valamelyest csökkent, nem ért még véget.  Néhány évtizedig még biztosan gyarapodni fog az emberiség, a jóslatok szerint 2050-re a világ népessége valahol 8 és a 10,5 milliárd között lesz annak függvényében, hogyan változik a gyermekvállalás. Ha a jövőben  minden nő egy gyerekkel kevesebbet vállal, mint ma, akkor az ENSZ demográfusai szerint a 9 milliárd lehet a reális szám.


 

Hátborzongató belegondolni, hogyan lesz képes a Föld ennyi embert eltartani, hisz jelenleg is kb. egymilliárdan éheznek világszerte. Mindeközben csökken a vízkészlet, egyre  nagyobb erdős területet vágunk ki és  alakítunk át mezőgazdasági területté és még sorolhatnánk, hogyan zsákmányoljuk ki a végletekig bolygónk természeti erőforrásait. Rengeteg kérdés merül fel az ember jövőjével kapcsolatban, szerintetek mik a legaggasztóbb problémák?


A következő videó szembesít minket a számokkal és a tényekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://hippokrampusz.blog.hu/api/trackback/id/tr892703600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2011.03.05. 12:09:48

"Mindeközben csökken a vízkészlet, egyre nagyobb erdős területet vágunk ki és alakítunk át mezőgazdasági területté és még sorolhatnánk, hogyan zsákmányoljuk ki a végletekig bolygónk természeti erőforrásait."

... mivel a fordítottja nem történik. Sem az ausztrál sivatagokat, sem a Szaharát nem próbáljuk visszaszerezni, mint ahogy a szemétkupacon heverésző háromnegyed Oroszországot sem ...

Dexter007 2011.03.05. 13:40:41

van egy megoldási javaslatom: pusztuljunk el mihamarabb! minden embert kasztrálni! a Föld pár millió év alatt regenerálódik, és akkor lehet újra kezdeni.
süti beállítások módosítása